·  TEL. 935 705 354 · EMAIL a8021594@xtec.cat
 · 

Notícies

Visita a l'empresa Bosch a Lliçà d'Amunt de l'alumnat de 2n de Producció i 2n de Disseny

17-02-2016

El passat dimarts 9 de febrer els alumnes de 2n de Producció i 2n de Disseny varen visitar la planta que té Bosch a Lliçà d’Amunt.

Aquesta planta va néixer al 1987 amb la fabricació de cilindres de roda i frens de disc pel grup americà Bendix. Al 1996 Bosch va adquirir la part del negoci de frens per a turismes i vehicles industrials lleugers i la planta de Lliçà d’Amunt va passar a denominar-se Bosch Sistemas de Frenado S.L.U.

La planta amb prop de 400 empleats, actualment fabrica servofrens convencionals i simples i els cilindres mestres. Des de 2012, produeix el SMACT per l’iBooster, fre d’última generació desenvolupat per Bosch.

A Lliçà està ubicat a més el departament d'Enginyeria Tècnica dedicat al desenvolupament i aplicació dels servofrens, el que li atorga un important valor afegit en la millora del disseny dels seus productes.

Des del 2008 compta amb línies automatitzades a 6 ' per cicle per a la producció dels servofrens i cilindres mestres, havent aconseguit en el 2010 el rècord mundial en Bosch en muntatge de cilindres mestres per torn.

Bosch Planta de Lliçà treballa per als grans fabricants d'automòbils del món, com són PSA, FORD, NISSAN , GM , FIAT, RENAULT, TOYOTA , HONDA, ... i ho fa aplicant els més alts estàndards de qualitat vigents avui dia en el sector d'automoció.

A la visita dels nostre Institut, el cap de producció, el senyor Lluis Camps Barnet, juntament amb el seu equip de persones, ens van ensenyar i explicar totes les fases des del disseny del producte, les proves de seguretat i funcionament el mateix, per veure posteriorment el procés de fabricació de les peces i l’assemblatge de les mateixes a les línies automatitzades.

Volem agrair al senyor Lluis Camps i al seu equip que van tenir la gentilesa de quedar-se fora del seu horari per tal de poder visitar les instal·lacions.  També a l’alumne Juan Berruezo per facilitar el contacte amb l’empresa.


Xarxes socials:


Arxius:
Vincles d'interès