·  TEL. 935 705 354 · EMAIL a8021594@xtec.cat
 · 

Notícies

Visita de Dimir Viana, reconegut defensor dels drets humans, al nostre Institut.

12-04-2018
Batxillerat Artístic

Dimir Viana ha fet una xerrada  taller, adreçada als nostres alumnes de 1r i 2n de batxillerat artístic, sobre Les arts i el reciclatge per al dret al medi ambient i el dret a la vida digna

Els alumnes de Batxillerat Artístic a l'institut de  Mollet del Vallès, enguany han tingut  l'oportunitat d'escoltar els relats i vivències de Dimir Viana, artista del Brasil que, en el marc d'actuacions organitzades per Ciutats Defensores dels Drets Humans, els ha apropat a la realitat de les faveles i dels "cartoneros", les persones que reciclen brossa en condicions precàries, sense regulació ni drets.

Acompanyat de cants i d'una guitarra, els alumnes han pogut accionar reflexions necessàries com per exemple què és l'art? Per què serveix? Què distingeix la feina de l'artista?, o si l'art és polític. Tot plegat, en el context d'organitzar a persones invisibilitzades i oferir-los espais de diàleg i educació.  

També ha mostrat pràctiques metodològiques interessants que accionen la participació activa de l'espectador, com per exemple El teatre de l'oprimit, que ajuda a l'artista a connectar amb aquestes persones provinents d'entorns desfavorables.

Molt contents, els nostres alumnes s'han acomiadat d'ell esperant poder tornar a viure tallers i experiències semblants ben aviat. 
 
 

Viana és actor, director i autor teatral, músic, educador i activista de Belo Horizonte (Brasil). Treballa la conjunció entre l'art i el compromís social. Conegut per la seva feina amb el teatre de l'Oprimit, també treballa l'art i el desenvolupament comunitari com a la Caravana d'artesania o el seu grup d'art i mobilització social lligat a la recollida selectiva de materials reciclables.

La visita s'emmarca en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, que des de 2013 organitzen diferents municipis catalans i que consisteix en nombroses propostes de sensibilització sobre el paper dels defensors dels drets humans, persones que posen en risc la seva seguretat i la seva llibertat per denunciar-ne vulneracions.

Aquest és un projecte organitzat conjuntament pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, amb la participació de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Institut de Drets Humans de Catalunya.

Ciutats defensores dels drets humans

A més de Mollet del Vallès, realitzarà xerrades taller a Sabadell, Caldes de Montbui, Cornellà de Llobregat, Mataró, Reus, Rubí, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú

 

Enllaç pàgina oficial de Dimir Viana


Xarxes socials:


Vincles d'interès